torstai 24. marraskuuta 2011

24.11. Torstaina on toivoa

Tämä päivä on osittain entisen kertausta. Olen uutena asiana opetellut reitin tekoa Google mapsiin. Twitter- tili kirjastollamme on ollut viime vuodesta, FB sivultamme on suora viittaus Twitteriin, se opittiin tältä kurssilta. Olen tutustunut Twitteriin aiemmin, nyt kertaamalla  käyttö tuntui tutulta. Tällä hetkellä twiittaminen ei ole ahkeraa kirjaston tunnuksilla.

Olemme läpikäyneet annetut linkit tämä päivänä. On hienoa oppia tietämään ja löytämään uusia työtapoja ja -mahdollisuuksia. Valintaa täytyy kai kuitenkin tehdä. Siis mitä tehdään milläkin keinolla. Mainokset, tiedotus, opasteet, oppaat.
Tekemistä kyllä riittää.

Joku  kirjasto mainitsi kuvia katselemalla saaneensa vinkkejä sisustussuunnitelmiinsa. Hyvä idea, pitäisi laittaa omia kuvia näkösälle aina kun keksii jotain uutta.

Täytyy tehdä hakuja annetuista " resurssipankeista", että jäisivät mieleen, kun todella tarvitsee esim.kuvia tai muuta materiaalia.

En tiedä mihin olisin jäänyt jumiin tämän kurssin aikana, jos M-Leena  ei olisi antanut tukiopetusta tarpeen tullen. Hänellä on enemmän kokemusta jo ennestään.
Omalta kohdaltani sulattelun jälkeen moni asia on avautunut. Nyt voi jo alkaa opetella hienosäätöä. Toivottavasti oppi ei valu pois päästä saman tien.
Vain tekemällä oppii, ei ohjeita lukemalla. Voi tulla ongelmia.Teksti, kuva , ääni tai jokin muu häipyy tai hyppää käsittämättömään paikkaan. Mutta periksi ei anneta.
Toiveissa on oppia sujuvaa ja nopeaa toimintaa myös verkossa.

T: Helena Kemijärveltä

Jatkoa edelliseen: noita kuvia on todella kiva katsella, ja suunnittelimme tässä omien kirjastokuvien laittoa flickeriin, tili aktivoitiin jo edellisellä kerralla.

GoogleMapsin käyttö ei ole niin sujuvaa kuin voisi, reittien piirtäminen tuottaa tuskaa. Odotellaan päivitystä :).

Oma henkilökohtainen twitter-tilini on ollut sekoitus ammatti vs. kotiminä. Päätin jättää sen kokonaan työpuolelle, henk.kohtaisesti ei ole suurta käyttöä. Seuraan kyllä monia ei-työhön kuuluvia. Mutta en osaa käyttää sitä vieläkään kunnolla, pitää tutustua ohjeisiin

Kokeiltiin äidin kanssa join.me:tä ja se pelitti loistavasti! Suosittelen!
T: Marja-Leena

Yhteiset kommentit: googledocsin käyttö on silmille ja päälle tooosi rasittavaa, kursori hyppii sinnetänne ja teksit ja värit sekaisin kuin heinäladossa. Siksi päätimme kirjoittaa blogiin.



Kirjaston takka v. 2009





1 kommentti: