keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Edellisestä etäpäivästä

Minullahan ei täällä niemessä viime kerralla pelannut mikään niin kuin olisi pitänyt, joten päivä oli yhtä taistelua. Innostus koko asiaa kohtaan oli vielä seuraavanakin päivänä ihan hukassa. Nyt olen, aina kun olen ehtinyt, käynyt läpi tehtäviä. Täällä blogissa on kätevä käydä lukemassa muiden kirjoituksia, ajatuksia ja kommentteja sekä tehtävistä että kaikesta muustakin.

Suurin osa näistä etäpäivän asioista oli jo ennestään tuttuja. Wikit (ainakin Wikipedia ja kirjastoWiki), iGoogle, Youtube, tekijänoikeudet… Kaikki nämä ovat asioita, joita pitäisi käyttää, päivittää omia tietojaan, jotta pysyisi matkassa ja asiat eivät pääsisi unohtumaan. (Niin kuin nyt on minulle käynyt.) Kuten niin monella muullakin, myös minulla tulee monesti eteen aikapula. Monta kertaa huokailen, että voi kun olisi enemmän aikaa. Niinpä yritänkin ajatella uusien asioiden edessä, että poimisin itselleni juuri ne, mistä voisi olla hyötyä juuri minulle tai juuri meidän kirjastollemme…

Oma henkilökohtainen projektinihan on edelleen Kuivan Kirjastotädin 365 päivää –blogi, joka joinakin päivinä on ihan helppo nakki, joinakin päivinä kauhistus kun tuntuu, ettei ole mitään kirjoitettavaa. Kauhistukseen tuli vastaus eräältä lukijalta, joka sanoi, että on ihan mukava kun välillä on kevyttä tekstiä ja välillä ihan oikeaa infoa esimerkiksi tapahtumista ja ettei se mitään haittaa jos jotkut päivät ovat vain ns. "roiskaisuja". Yhteisenä projektina meillä Sompion kirjastossa olisi pyrkimys kehittää kirjaston FB-sivua. Katsotaan, mitä saadaan aikaan.

Oppimisen iloa kaikille kirjastolaisille!

-Elisa niemestä-

2 kommenttia:

  1. Hei Elisa,

    ikävä kuulla että tekniikka petti! Mitä ongelmia sinulla tarkalleen oli? Nyt yritimme tosiaan karsia käytössä olleiden alustojen määrää vähemmäksi, ja se tuntui vähentäneen teknisiä ongelmia jonkin verran. Etherpadissa oli jälleen probleemaa, myös minulla.

    VastaaPoista
  2. Etherpadissa tosiaan oli probleemaa ja loput ongelmat oli ihan meillä. Eli hiiri meni rikki, kone hidasteli...toisaalta muutkin koneet olivat ns. hitaalla tuulella ja ihan joka asia tuntui vastustavan. Tällaista sattuu, mutta se ei maailmaa kaada.

    VastaaPoista