tiistai 8. marraskuuta 2011

Ajatuksia 27.10. asioista

Mitä Wikejä voisi käyttää kirjastotyössä? Jonkunlainen kirjavinkkauswiki tai yleensäkin aineistonvinkkauswiki, johon asiakkaat ja kirjaston työntekijät voisivat laittaa omia vinkkejä hyvistä kirjoista, musiikista, elokuvista ja vaikkapa www-sivuista. Tuntuu, että asiakkaat voisivat enemmän innostua muiden asiakkaiden vinkeistä, kuin kirjaston työntekijöiden vinkeistä. Varsinkin pienellä paikkakunnalla, missä melkein kaikki tuntee toisensa. Tosin julkaisukynnys omalla nimellä on monelle suuri.

iGoogle tuntui ensin ihan heprealta, mutta yön yli nukuttuani huomasin, että olin jotenkin ollut ihan väärässä paikassa. Joten nyt minun onnistui luoda oma aloitussivu, ja laittaa sinne mielenkiintoisia linkkejä, kuten Bigbrother :D Vaikuttaa hyödylliseltä, kaikki mielenkiintoiset sivut voi kerätä sinne.

CreativeCommons oli ihan uusi asia, joten hyvä oli tutustua siihenkin. Kirjastolla sitä voisi käyttää esimerkiksi, jos kirjavinkkauksia videoisi ja laittaisi YouTubeen ja kirjaston Facebookiin. Tietysti myös omille kuville voisi antaa näitä oikeuksia. YouTube-videoita saa siis linkittää kirjaston Facebook-sivuille, kunhan varmistaa, että alkuperäisellä videolla on oikeudet. YouTubessahan ei monesti näin ole.

Oma projekti on aikomus tehdä yhteistyössä Muonion kanssa. Kirjoitamme kirjastoautoblogia. Blogia ei ole vielä aloitettu, mutta maanantaina on tarkoitus alkaa toisitoimiin, joten sitä odotellessa...

2 kommenttia:

  1. Eli mihin paikkaan se feikki-igoogle vei?
    Jep on korkea aika alkaa tositoimiin. Voi olla, että huomenna torstainakin jää aikaa sitä viedä hiukan eteenpäin.

    VastaaPoista
  2. Kyllä se sinne googleen meni, mutta siellä pysty vaan hallinnoimaan ihmisten sähköpostiosoitteita jakamalla niitä eri ryhmiin ja sitten näille ryhmille sai jakaa eri tietoa. -Kati Yoshizawa-
    (ei taaskaan antanut kommentoida google-tilin tunnuksilla)

    VastaaPoista