keskiviikko 9. marraskuuta 2011

Projektityöstä ja vähän muustakin

Meillä oli tarkoituksena laittaa projektityönä vähän videopätkää kirjastomme kotisivuille, mutta ongelmaksi muodostui mediatiedoston kokorajoitus. Video on jo valmiina, mutta odottelee laittajaa Youtubeen. Youtube -linkki tulee löytymään kirjaston kotiseutusivulta toivottavasti lähiaikoina (aikaa ei vain tunnu löytyvän millään, koska tämä realitytiski vie kaiken ajan). Tähän hommaan liittyen hankimme kirjastolle oman huippulaadukkaan kameran, jota voi käyttää myös kaikkeen muuhun kivaan tulevaisuudessa.

Tuo mediatiedostotilan riittämättömyys on aiheuttanut suurta päänvaivaa jo muutenkin, kun laitoin Suomen saamelaisalueen kirjastoselvitykseen liittyvä lasten kuvataidekilpailu/-näyttelyn kirjastomme kotisivuille. Kuvat tukkivat totaalisesti muistikapasiteetin, eikä uusien kuvien laittaminen kotisivuille ollut enää mahdollista. Kiitos tämän koulutuksen sain loistoidean, että kuvataidenäyttely siirretään omaan blogiinsa ja näin myös sen säilyminen turvataan. Meidän kotisivuilta se kun olisi poistettu lähestulkoon heti projektin loppumisen jälkeen (juuri noiden ongelmien vuoksi). Selvitystä vetävä Maiju Saijets alkoi heti töihin ja nyt blogit ovat valmiina – kaikilla Inarin kunnan neljällä kielellä…ja kaikki ovat iloisia & tyytyväisiä! 

Tässä linkit Tulevaisuuden kirjasto –näyttelyyn, olkaa hyvät :





Linkit löytyvät pian myös Inarin kunnankirjaston kotisivuilta.

2 kommenttia:

  1. Hyvä. Kuvien laittaminen kotisivuille vaatii vähän käsittelyä, koska yleensä tiedostot ovat tosi isoja. Blogit, FB yms. osaavat laihduttaa niitä, joten niiden kohdalla siitä ei tarvitse huomioida.
    Youtube taas rajoittaa tiedostokokoa ja se vaatii, että käytettäisiin jotakin pakkausohjelmaa tai editointiohjelmaa, joka osaa pakata ne pienempään kokoon laadun varsinaisesti kärsimättä.
    Onnea uudesta kamerasta!! Hankkikaa pari tuntia jostain opetusta, että saatte niitä tiedostokokoja pienemmiksi!

    VastaaPoista
  2. Laitoin linkin jo Enontekiön kirjaston sivulle. Osaatteko siellä Inarissa laittaa tiedon myös Saamelaisen virtuaalikirjaston fb-sivulle?

    VastaaPoista