maanantai 26. syyskuuta 2011

Ensimmäinen etäopetuspäivä 29.9. Ohjeita

Ensi torstaina aloitamme kello 10.00. Menemme nimittäin Marjon kanssa Tornioon ja siinä on sitten tekniikan kanssa omat kuvionsa ensin.
Eli tulette tälle sivulle http://bambuser.com/channel/kirjastojennettikoulu  Jos lähetys jostain syystä katkoo välillä niin sulkekaa selain hetkeksi ja tulkaa takaisin, laitan videoklipeille juoksevan numeroinnin varmuuden vuoksi, joten tulette mukaan viimeisimpään. Numerointi menee luultavasti näin: 29.9./Bloggaus/osa1.
Tässä osuudessa meillä on mahdollisuus keskustella noin tunnin. Te chatissä (avautuu siihen videoruudun viereen) ja minä siellä kuvassa. Käyn vähän läpi viikon aikana tapahtunutta ja toivon mukaan te teette niin myös.
Kun tämä "tervetuloa"-osuus on ohitse saatte ohjeet siirtyä seuraavalle saitille, eli osallistumaan Zipcast-luennolle.
Se tapahtuu slideshare-palvelussa ja vaatii kirjautumisen etukäteen tai lennossa. Luento on osoitteessa http://www.slideshare.net/rautasilta/meeting/live Luennon slidet löytyvät slideshare-palvelusta, mutta yritän tehdä myös videon luennosta. Sen onnistuminen on kuitenkin epävarmaa, koska video tulee olemaan todella pitkä. Eli koettakaa päästä tuonne osoitteeseen!
Slidesharen Zipcast-luennon yhteydessä annan ohjeet tehtävien suorittamiseen. Niitä teettä siellä muutaman tunnin ajan itseksenne, mutta olen koko ajan päivystämässä Facebook-ryhmässämme https://www.facebook.com/groups/123906964376092/
Palaamme vielä päivän lopuksi tuonne Bambuser-kanavalle ja päät'ämmä päivän keskustelun jälkeen.

FACEBOOK-RYHMÄ JA FACEBOOK-SIVU

Facebook-ryhmä on salainen ja suljettu ja sinne pitää pyytää päästä sisälle (mutta voitte myös lisätä toisianne sinne) Se soveltuu meidän sisäiseen viestintäämme Kysymyksiin, reflektointiin, vaikkapa vitseihin. Sen sisältöä eivät muut näe.
Ryhmän seinä on dynaaminen, eli teksti tms. johon on viimeksi kommentoitu siirtyy aina ylimmäiseksi. Lukekaa siis aina muutkin tekstit kuin ylimmäinen!
Facebook-sivu on julkinen. Sen näkevät kaikki. Se on koulutuksemme julkisivu, jonne kannattaa laittaa löydöksiä hyvistä blogeista, muista FB-sivuista yms.  Päivitän sinne myös itse koko ajan materiaalia, jonka oletan teitä kiinnostavan.
Sinne tulevat myös bambuser-koulutuksiemme taltiot (ilman chat-keskusteluja) ja slidet slidesharesta. Siellä kannattaa käydä usein ja osallistua keskusteluun, peukuttaa ja kommentoida ja pyytää kaikki kaveritkin mukaan!
Facebook-sivun seinällä on aina uusin teksti ylimmäisenä.
https://www.facebook.com/nettikoulu
n. Puolet porukasta ei ole vielä löytänyt kummallekaan, Sivulle tai Ryhmään, joten siinä suhteessa aktiivisuutta ennen torstaita!

Kysymyksiä? Kysykää kommenteissa! Ja kirjoitelkaa itsekin lisää tänne blogiin. Sehän oli se kotitehtävä. Teidän piti kuvata projektia, jonka alatte omassa työyhteisössänne tämän syksyn aikana.


3 kommenttia:

  1. En aio kysyä koska on ruokatunti, mutta mihinkähän aikaan tuo loppukeskustelu mahdollisesti on?

    nimim. viikon ainut sovittu liikunta-aika

    VastaaPoista
  2. Jos (ja kun) kaikki menee hyvin, emmekä kohtaa suurempia teknisiä kommelluksia niin kyllä se varmaan siin kello 15.00 on.

    VastaaPoista
  3. Toivottavasti tekniikka täälläkin pelaa, vaikka hieman itsellä humisee vielä uudet asiat korvien välissä. Yritetään osallistua. Ohjeet on hyvät.

    VastaaPoista