perjantai 16. syyskuuta 2011

Open mietteitä ekasta koulupäivästä

Ensin tärkeimmät:
Kotitehtävä seuraaville viikoille on kehitellä joku projekti työyhteisössä, joka liittyy koulutuksen aihealueisiin tai kirjastoon sosiaalisessa mediassa.
Kannattaa hahmotella siitä jonkinlainen blogikirjoitus (ja pitääkin itse asiassa) ja julkaista täällä, että me muut voimme kommentoida, kannustaa ja antaa vinkkejä. Ihan keskeneräisiäkin ajatuksia nyt vain tänne!!
Seuraava etäpäivä alkaa kello kymmenen. Postaan lähtöosoitteen tänne, FB-sivulle ja FB-ryhmään, kun olen sen päättänyt.
Ensi viikko (siis tarkoitan torstaita 29.9) on poikkeus, yleensä aloitamme kello 9.00? Soppiiko?
Ja nyt niitä mietteitä.
Olen yhä innostunut. Lähipäivän keskustelujen ja palautteiden pohjalta lähtötilanne näyttää hyvältä. Katson vielä moneen kertaan tuota opetussuunnitelmaa ja siihen voitte vielä ottaa kantaakin, monta kertaa ihan spontaanisti.
Minua arskarruttaa hieman se, että tajuavathan kaikki varmasti että tämä koulutus ei ole ihan sellaista kuin mihin on totuttu. Tässä täytyy syöksyä mukaan epävalmiisen maailmaan, joka on koko ajan prosessissa. Se voi tuntua sekavalta, mutta jos tuemme toisiamme, niin siitä selviää. Olen siitä varma.
Luottamus synnyttää luottamusta.
Vähän harmitti se, että etänä osallistujat putosivat (jotkut) vähän kärryiltä. Mutta tämä eka päivä oli suunniteltu lähipäiväksi ja etämahdollisuus oli siinä ikäänkuin ylimääräisenä. Seuraavat kerrat tulevat toimimaan toisin, mutta varautukaa niissäkin yllätyksiin ja esimerkiksi tekniikka voi pettää.
Jep, 14 opiskelijalle on nyt lähetetty kirjoitusoikeudet tähän blogiin. 50:ltä odotellaan vielä sitä google-tilin  tunnistamaa sähköpostiosoitetta. Lähettäkää se info(at)rautasilta.com
Jos on kysymyksiä kysykää niitä FB-ryhmässä 
Hyvää viikonloppua kaikille!!
Toivoo Eero

6 kommenttia:

  1. Korjaan sen verran, että ensi viikolla ei ole koulutusta, vaan sitä seuraavalla viikolla, eli 29.9. Silloin siis klo 10 poikkeuksellisesti, jos sen jälkeen aloittaisimme etäpäivät klo 9. Jos siis porukalle sopii?

    VastaaPoista
  2. Höh, eipä tietenkään. Innoissani hyppäsin viikon yli. Korjaan virheen tekstiin, joten älkää ihmetelkö. Marjon kommenttia ; )

    VastaaPoista
  3. sen verran heikko on vielä osaamisen taso, että mitenkäs tänne nyt sitä blogitekstiä kirjoitetaan?

    VastaaPoista
  4. Hilkka onnistuikin ihan omin avuin. ohjeita löytyy myöst täältä: http://www.google.com/support/blogger/bin/topic.py?hl=fi&topic=12457
    Tuosta blogin yläosassa olevasta "ohjeita ja linkkejä"-osiossa on niitä myös.

    VastaaPoista
  5. Tämä on taas testi

    VastaaPoista
  6. Ja jälleen kerran loistava onnistuminen ; )

    VastaaPoista