tiistai 27. syyskuuta 2011

Tiistai tervehdys

Terveisiä sateisesta Kittilästä. Meidän kirjaston projekti tulee liittymään lasten- ja nuorten osaston uudistumiseen, joka on käynnistymässä tänä syksynä. Ajattelimme nivouttaa sen jotenkin kirjastonkäytön- tai medialukutaidon opetukseen. Siis tämän nettikoulun projektin. Ehkäpä jotakin opetusvideota tms. Tarkemmin emme ole vielä ehtineet miettiä, on ollut vähän kiirus sairaslomista ja päällekkäisyyksistä johtuen. Itseäni kiehtoisi jossakin vaiheessa kokeilla satutuokioiden kanssa jotakin uudenlaista..Mitähän se voisi olla? Idea varmaan kypsyy tämän koulutuksen aikana.

4 kommenttia:

  1. Oisko hurja ajatus lähettää satutuokio suorana nettiin ja toki myös jättää sinne taltio? Miten tekijänoikeus. Onko muilla ideoita? Kokemuksia?

    VastaaPoista
  2. Tekijänoikeudet kieltävät sen melko varmasti. Muutta voitaisiinko lasten kansa luoda yhdessä satuja, joita saisi huoltajien luvalla tuottaa nettiin. Sitten kun lapset kasvavat he voisivat esitellä itse näitä suvulle ja vaikka tuottaa jotain lisää. Samalla lapset oppisivat tuottamaantekstiä nettiin ja luovaa kirjoittamista tai satujen tekotaitoa. Teette vain sopimuksen vanhempien kanssa asiasta ensin.

    VastaaPoista
  3. Ja täällä lapset voivat tehdä animaatioita http://mediametka.fi/. Muutakin kivaa löytyy ko. sivuilta.

    VastaaPoista
  4. Minäkin ajattelin noita mediametkan sivuja ja Metkulaa http://mediametka.fakiirimedia.net/metkula/metkula.html

    Tässä voisi yhdistää lasten kanssa yhdessä tekemisen ja mediakasvatuksen. Jos tekisitte pieniä animaatioita lapsien kanssa ja julkaisisitte ne netissä jollain foorumilla. En kyllä tiedä mikä olisi animaatioilla paras julkaisufoorumi, ehkä joku muu täällä osaa vastata siihen.

    VastaaPoista