perjantai 16. syyskuuta 2011

Laskeutuminen viikonloppuun

no niin, hoksasin asiaa kysyttyäni, että uuden tekstin saa lisättyä kun klikkaa oikeassa yläkulmassa linkkiä uusi teksti.

Minulla on töissä ollut sen verran hektinen viikko, että ainoa järkevä projektin aihe on ollut se perinteisen blogin aloittaminen. Kirjastossamme alkaa ehkä suuri muutostyö ensi vuonna ja siitä tiedottaminen asiakkaille ja siihen viittaaminen fb:ssä, voisi olla hyvä tapa tiedottaa. Lisäksi Radio Perämeri seuraa naamakirjaamme, joten sitäkin kautta tieto kulkisi medialle luihakkaasti.

Minusta tämä ei olisi ollenkaan hullumpi konsepti, kun voisin sitä kautta tavoittaa aika laajan yleisön ja jos saisin vielä asiakkaat kommentoimaan blogiani tai naamakirjaamme, niin eihän tavoite olisi mitenkään pienen pieni.

blogiin liitetään tietysti sitten jatkossa kuvia ja videoita, kun muutostyö etenee ja varsinkin jos asiakkaiden tulisi opetella uusi itsepalvelutapa asioida kirjastossa.

näissä mietteissä laskeudun viikonlopun viettoon ja keskityn omenoiden säilöntään, kompostin kääntämiseen ja metsästelyyn suomenpystykorvamme ja mieheni kera.

leppoisaa viikonloppua kaikille!

PS mullahan ei ole metsästyskorttia, joten olen vain seurana siellä metsillä.

4 kommenttia:

  1. Blogi ei ole pieni projekti. VArsinkaan jos sen tekee perusteellisesti. Eli siihen voi tehdä sisältö- ja julkaisusuunnitelman: Milloin mitä ja miksi! LIsäksi kannattaa miettiä, missä muualla blogia mainostaa kuin FB- ja kotisivuilla.
    Blogauksissa kannattaa myös linkittää muihin blogeihin. Paitsi, että se johdattaa lukijoita mielenkiitoisiin kirjoituksiin, se tuo myös lukijoita, sillä linkkaaminen on imartelevaa ja sen palkkioksi saa usein vastalinkin!
    Blogin tueksi perustaisin myös twitter-tilin. Se voi olla aika turhauttavaa aluksi, mutta jos sielläkin on aktiivinen, niin se kannattaa!

    VastaaPoista
  2. Minä oli to-pe kirjastonjohtajien neuvottelupäivillä, joilla luennoi mm. YLEn strategiapäällikkö Tuija Aalto. Hän puhui tästä, että tulee olla vastavuoroisia verkostoja eri puolilla verkkoa. Hän kertoi varsin innostavasti mm. työkulttuurin muutoksesta http://blogit.yle.fi/aalto. Asenne oli positiivinen ja innostava, mutta yleisöstä tuli kysymys, millä ajalla kaikkea seuraa? Minä olen kanssa aivan kauhuissani ajatuksesta, että millä ajalla kaikkia mahdollisia väyliä seuraa ja päivittää? Ja kun vielä pitäisi itsekin antaa eikä vain ammentaa toisten ideoista? Tästä kauhistuksesta huolimatta innostuin ajatuksesta, että työyhteisössä olisi yhteinen verkkoideoinnin kulttuuri, jossa voitaisiin vapaasti vaihtaa vaikka miten lennokkaita juttuja ja rakentaa niitä toteuttamiskuntoon.

    Koska mulla ei ole ammatillista kollegaa omassa organisaatiossani, olisin iloinen, jos voisin seurata ja kommentoida alueen kirjastoihmisten (keskeneräisiäkin) ajatuksia verkossa. Toistaiseksi en ole jäsentänyt ajatuksiani tätä enempää. Kirjoittelen muistion neuvottelupäiviltä, opiskelen nettikoulun torstain matskut, käärin hihat ja alan töihin. Mutta nyt puran matkatavarat, sillä tulin vasta aamulla yöjunalla kotiin.

    VastaaPoista
  3. "Työyhteisössä olisi yhteinen verkkoideoinnin kulttuuri, jossa voitaisiin vapaasti vaihtaa vaikka miten lennokkaita juttuja ja rakentaa niitä toteuttamiskuntoon." Tästä juuri on kyse!! Ja ei tarvitse tai kannata sinne reaaliseen työyhteisöönsäkään juuttua, vaan nimenomaan mieltää se mahdollisimman laajasti!

    VastaaPoista
  4. Minulla on vähän samanlainen tilanne kuin Hilkalla, eli nykyistä työtä parhaiten tukeva projekti olisi blogin perustaminen. Minullahan on työn alla koko Lapin kirjastoja ja läänin ulkopuolisiakin kirjastoja kiinnostava kirjastojärjestelmäprojekti, josta olen tähän mennessä tiedottanut vain sähköpostilla ja Lapin kirjaston Ningillä, ja haluaisin kertoa ajatuksista – etenkin niistä Eeron mainostamista keskeneräisistä ajatuksista – laajemminkin.

    Jetin viime vuonna läpikahlanneena tiedän, että projektin on liityttävä ja palveltava työtehtäviä, muuten siihen ei jää aikaa tai tulee tehtyä tuolla heikommalla kädellä. Heh, mitenkähän mielenkiintoisia videoita kirjastojärjestelmistä löytyykään? Mutta joo, tähän olisin menossa.

    VastaaPoista