lauantai 15. lokakuuta 2011

Facebook pohdintaa Sompiossa

Mielestämme ihanteellisissa Facebook-sivuissa päätarkoituksena olisi, että kirjaston facebook-sivusto eroaisi kirjaston nykyisistä kotisivuista, sivustossa pitäisi olla jotain todella ajatuksia herättävää. Sivusto ei saisi olla pelkkä ilmoitustaulu, jossa luetellaan tulevia ja menneitä tapahtumia. Videot ja kuvat kyllä elävöittävät sisältöä, mutta toisaalta ne ovat jo kotisivuillamme.. Tapahtumia pitäisi tallentaa ja linkittää myös Facebook-sivuille.

Asiakkaiden kanssa vuorovaikutukseen voisi myös päästä tarjoamalle heille mahdollisuutta vaikuttaa uuden auton hankintaan liittyvissä asioissa. Uuden auton hankinta on meillä nyt niin ajankohtainen asia, että se voisi puhuttaa laajempaakin asiakaskuntaa. Mitä muita palveluja kirjastopalveluiden lisäksi autossa voisi olla, tarvitaanko ylipäätänsä mitään erityispalveluita, minkälaista aineistoa kirjastoautoon toivotaan jne.


Kirjastoauton palveluiden laajentaminen kimppakuntiimme (Pelkosenniemi ja Savukoski) voisi myös saada aikaan keskustelua, löytyykö rahoitusta kuntien toimesta vai olisiko jopa sponsoreiden käyttäminen mahdollista?? Näistä kysymyksistähän voisi luoda erilaisia kyselyitä, kun sekin oli Facebookissa niin "helppoa"


Kirjavinkit kuuluvat varmaan jokaisen kirjaston facebook-sivuille, mieluimmin tietysti kansikuvien kanssa. Myös asiakkaille voisi tarjota mahdollisuutta tehdä omia videoita (kirjaston välineillä) heitä kiinnostavista kirjoista, jotka sitten liitettäisiin kirjaston Facebook-sivuille. Tämä voisi tuoda kirjastoon uusia asiakkaita, varsinkin nuorten tai vaikkapa senioreiden parista.

Facebook-sivuilla pitäisi olla edustettuina kaikki toimipisteemme ja niitä pitäisi myös pitää ajan tasalla, jotta kaikki ajankohtaiset asiat olisivat käyttäjien löydettävissä. Suurin ongelmamme nykyään on henkilökunnan innostaminen ja sitouttaminen käyttämään sosiaalista mediaa työssämme. Aika, jota pitäisi käyttää sosiaalisen median tutkimiseen tai hyödyntämiseen, koetaan yleensä hukkaan meneväksi työajaksi!! Osallistuvatko kaikki sivujen tekemiseen ja päivittämiseen, löytyykö muutama asiaan enemmän perehtynyt henkilö vai joudutaanko tehtävään kenties jopa nimeämään joku tai jotkut? Tarvitaan ehkä asennemuutosta ja töiden uudelleenorganisointiakin!


Sompion kirjaston tyttäret

Anne, Arja, Elisa, Hannele, Heli, Leila, Marja, Riitta, Tiina ja Tuija

2 kommenttia:

  1. "Sivusto ei saisi olla pelkkä ilmoitustaulu, jossa luetellaan tulevia ja menneitä tapahtumia."

    Juuri näin. Hyvä tyttäret!

    VastaaPoista
  2. Joskus ne tapahtumat on pakko panna naamakirjaan, kun oma kotisivu ei anna kunnon mahdollisuuksia. Mutta sehän ny sitten muuttuu!

    VastaaPoista