tiistai 18. lokakuuta 2011

Tämän kirjaston Facebook-sivua minä seuraan


Huomasin muutaman ystävän tykkäävän ja kommentoineen IhanTavallisen kirjaston sivua, ja menin uteliaisuuttani katsomaan. Sivun nimi oli selkeästi vain kirjaston nimi, mutta sillä oli hauska profiilikuva, ja kun selasin sen sivua, huomasin, että profiilikuva vaihtui vuodenajan ja kirjaston tapahtumien mukaan, erityisesti tykkäsin kirjaston henkilökuntapotretista.
Sivulla oli uusimpana linkki lyhyeen videoon, missä virkailija kertoi lukemastaan dekkarista, Youtubesta löytyi sitten useampiakin samanlaisia videoita kirjaston tekeminä. Esittelijä oli itse kommentoinut videolinkkiä, että teos meni nyt lainaan, mutta huomenna pitäisi olla toisen kappaleen palautuspäivä, eikä siihen ole varauksia, joten hopi hopi varaamaan tai vaikka aamulla jo odottelemaan kirjastoon. Oli vielä linkittänyt naapuritalon kahvilan FB-sivulle lounaslistaan, jos joutuu odottamaan pitempään :)
Eilen oli lisätty äänestys, missä ihmiset saivat äänestää kenen kirjailijan kirjasto kutsuisi joulukuun kirjailijailtan puhujaksi. Siihen oli osallistuttu ihan kohtuullisesti, kun kirjailijoiden kuvatkin linkkeineen näiden FB-sivuille olivat esillä.
Sivulla oli ilmeisesti johtajan päivitys, missä kerrottiin seuraavan vuoden talousarvion summista lähinnä kirjamäärärahojen ja muitten hankintojen osalta. Osa henkilökunnasta näytti kirjoittavan omalla nimellään ihan arkipäivän tapahtumista, kirjastoautosta oli ollut joku osa rikki ja sen korjauksen vaiheista ja reittimuutoksista olivatkin kommentoineet paljon sekä asiakkaat että henkilökunta.
Naapurikunnan kirjaston tapahtumiakin oli linkitetty, ja kirjastot näyttivät juttelevan myös keskenään mitä tapahtumia järjestettäisiin, ja kyselevän asiakkailta, olisiko kiinnostusta vai onko jotain muuta päällekkäistä toimintaa.
Kirjasto näytti käyttävän FB:tä myös neuvontapalstana, lähinnä oli kyselty kirjoja eri aiheista tai mistä lehdistä löytyisi mitäkin juttuja. Näihin kysymyksiin olivat myös muut asiakkaat ja toiset kirjastot kirjoittaneet suosituksiaan.
Näytti niin hyvältä, että klikkasin sitä Tykkää-painiketta. 

8 kommenttia:

  1. Kiinnostuin heti! Kerrotko vielä mistä IhanTavallisesta kirjastosta on kyse? :)

    VastaaPoista
  2. Kyse on ihan kuvitteellisesta kirjastosta, jos tiedät jonkin kriteerit täyttävän niin kerro ihmeessa!

    VastaaPoista
  3. Ahaa :D Kerron toki.

    VastaaPoista
  4. Kuulostikin jotenkin oudolta :-)

    VastaaPoista
  5. Hei :) Mitenkähän tämä löytyy Facebookista, kun en löytänyt tuolla, että hain nimellä IhanTavallinen kirjasto? Ja tätä kommentiakaan ei anna laittaa Google-tilin nimellä, pitää varmaan laittaa anonyymina.

    VastaaPoista
  6. Tämä lienee ihan fantasiaa tällä hetkellä. Liittyy nettikoulun tehtävään"unelmieni Facebook-sivu kirjastolla".
    Ei tarvitse anonyyminä kommentoida. Nimen voi ihan perinteiseen tapaan kirjoittaa kommenttinsa perään! ; )

    VastaaPoista
  7. Jaa jaa Leena, sitten vain tekemään Rovaniemestä IhanTavallinenKirjasto! Täällä tuntuu, että työkavereita ei saa edes lukemaan fb:tä, saati sitten kuviansa laittamaan, kun nettisivuiltakin kuvat piti poistaa, kun muutama kilo oli laihduttu :)

    VastaaPoista