torstai 27. lokakuuta 2011

Torstaitunnelmia nettikoulusta

Torstain nettikoulupäivä piti olla rauhallinen, mutta pari eka tunnin aikana tuntui, että pää hajoaa! Seurasin sekä bambuseria että etherpadin muistio- ja chat-tekstejä samalla kun kuuntelin Eeroa, niin tehtävänteon alettua en enää tiennyt mitä piti tehdä! On niin paljon opittavaa, että mistä ihmeestä repii ajan kaikkeen?

Tutustelin iGoogleen, ja loin sen aloitussivuksi ja lisäsin pari gadgettia, mutta ehkäpä perehdyn siihen joskus paremmalla ajalla, jos kiinnostusta riittää. Se on kuitenkin henkilökohtaiseen tarpeeseen, eikä tähän työkäyttöön, joten toistaiseksi se siitä.
Kaikkilla muillakin sivuilla kävin vähän pyörimässä, mutta sivujen sisäistäminen vaatii todella aikaa. Eihän sitä kaikkea tietenkään tarvitsekaan omaksua, kunhan tietää ja tarvittaessa hoksii, mitä kaikkia mahdollisuuksia on käytettävissä; ja niitähän on! Onneksi muistiot ja muukin materiaali jää käytettäväksi myöhemmin, että saa ajan kanssa joskus opetella ja "värkätä" - vaikka hiljaisempana kesäaikana! :)

No niin, takaisin täällä ja kaikilla muillakin sivuilla sen jälkeen, kun koko selain kaatui välillä. Jopa etherpad aukesi - jee!
Niin, piti sanomani vain, että vanhat eli nykyisetkin alustat ovat ihan käytettäviä sisäisessä työkäytössä. Ei kaikkia erilaisia uusia alustoja tarvitse ottaa käyttöön ja hylätä vanhoja toimivia. eli ettei tehdä niin kuin itsetarkoitusta tästä hommasta, eli muutosta muutoksen vuoksi. Ja tämä EI ole muutosvastarintaa!
Ei sillä, että nykyisetkään tiedotuskanavat mitään käyttäjäystävällisiä ovat: tarkoitan uutisten ja tiedotteiden päivittämistä useille eri sivuille.

Edelleen käynnissä olevasta projektistamme sen verran, että se on siis vaiheessa... Valmista varmaan tulee, mutta ei ihan heti. Videoita täytyy vähän työstää vielä: poistaa "tyhjää aikaa" ym. ylimääräistä ja lisäillä ohjetekstejä tarvittaessa. Sitten on sen upotus johonkin soveliaaseen alustaan, onko se ning vai jokin muu, mahdollisesti käytetympi, on vielä mietinnässä.
Perästä kuuluu - toivottavasti!

1 kommentti:

  1. Rauhoitetaan tilannetta taas (vähän ; )) Tänä torstaina.
    Tuo videoiden työstäminen on aikaa vievää. Toivottavasti sitä riittää!

    VastaaPoista