torstai 13. lokakuuta 2011

Kemijärven kirjaston Facebook parhaimmillaan

Perustiedot nähtävissä vaikka ne näkyvät nettisivuillakin. Jatkuva päivitys. Pikkuasiat Twitteriin (ohimenevät).
Koko henkilökunta sitoutuu FB:n ideaan ja ideogiaan, ei vain jonkun muun juttu. Vastuualueita päivityksiin omien kiinnostusten mukaan.Päivitysten päiväysten tulee olla nähtävissä.

Kuvilla saa mukavaa ilmettä myös tiedotuksiin. Kuvia pitää myös muistaa vaihtaa esim. vuodenaikojen vaihtuessa maisemakuvat ettei näytä siltä, että on päivitys unohtunut
Sisältönä muutakin kuin tiedotusasiat. Linkkejä mukaan. Kommentointia ajankohtaisiin tapahtumiin ja aiheisiin. Persoona peliin, jokainen päivittäjä voi kirjoittaa siitä mikä kiinnostaa niin paljon, että voisi käydä keskusteluja asiakkaiden kanssa myös FB:ssa.Asiakkaat voivat lisätä linkkejä kirjaston sivuille.Kotisivuillemme tykkää-box.

Kirjastojen mainostaminen on vielä nyt heikkoa. FB osoite jakoon kunnolla. Kuitteihin,  tiedotteisiin yleisöpäätteille ja ilmoituksiin. Mainos kirjastoon: Olemme Facebookissa, tykkää meistä .Osoite ISOILLA merkeillä vaikkapa A3 arkilla seinään, eiköhän joku tartu.
Tästä seuraa kierre. Meillä pitää olla tarjottavaa toiseenkin vierailuun sivuillamme. Joko hyödyllistä tai hauskaa tai mieluimmin molempia.

Kyselyt ja kilpailut.
Nuoret tuntuvat FB:ssa kyselevän jatkuvasti jotain ihan hölmöä toisiltaan, oisko kyselyt keino lisätä heidän kiinnostustaan kirjastoa kohtaan.
Voisimme kysellä mielipiteitä kirjaston ajankohtaisista jutuista. Vaikkapa lukukokemuksista, mielikirjoista tai kirjailijoista. Asiakkaat voisivat toivoa kirjanäyttelyitä tai tapahtumia.
Voisihan asiakkaat tehdä listoja antamistamme aiheista ja me pystytämme sitten näyttelyn niiden perusteella.

Henkilökunnan tulisi hyväksyä Facebook yhdeksi uudeksi työvälineeksi, ymmärtää sen vuorovaikutusmahdollisuudet. Pienessä kirjastossa on helppo jakaa päivitysoikeuksia lähes kaikille. Jos vain harva päivittää, poissaolot näkyvät päivitysten puuttumisena.
Henkilökunta puhdistautuu
Ei kai näin henkilökohtaisella profiililla mennä mukaan?

2 kommenttia:

  1. Hyvä idea laittaa Facebook-osoite kuittiin. Taidanpa kopsata idean heti.

    VastaaPoista