perjantai 28. lokakuuta 2011

Nettikoulutehtäviä

Laitoin nämä omat ajatukseni ja kommenttini tänne blogiin. Etherpad ei suostunut yhteistyöhön ennen kuin ihan vasta loppuminuuteilla. Potutti lievästi, varsinkin kun se vieruskaverilla toimi kuin unelma alusta loppuun.

Wikin käytöstä: Voisi olla kätevä ainakin intra-systeeminä. Ja jos sen laajentaisi koskemaan kaikkia Lapin kirjastoja, olisi siitä vielä enemmän hyötyä. Wikissä voisi olla käytännön ohjeita ja kaikkea muuta tarpeellista mutta siellä voisi myös vaihtaa (päivän) kuulumisia, heitellä hyviä vinkkejä jne.

iGoogle: Tosi mielenkiintoinen ja helppokäyttöinen, otan jokapäiväiseen käyttöön ehdottomasti tästä päivästä alkaen. Kuvankin pystyi vaihtamaan, se piti tietenkin heti kokeilla. Kiva tilata syötteitä sekä vapaa-aikaan että työhön liittyen ja nähdä ne samalla sivulla.

Esitys tekijänoikeuksista: Selkeä ja hyödyllinen esitys, aukaisi hyvin tuota maailmaa. Jotain tekijänoikeuksista jo tiesinkin, lähinnä musiikkiin liittyen. Hyvä tietää CC-merkinnät ja miten niiden kanssa voi/pitää toimia.

You-tube: Tämän kohdalla pitäydyn toistaiseksi linkittämisessä ja upottamisessa. Mutta jos tarvetta videolle olisi, oman videon tekeminen tuntuisi käyttökelpoisimmalta vaihtoehdolta.

Oma projekti: Aisemmin suunnittelemani leffablogi ei tule ilmestymään omana bloginaan. Olemme pääkirjastolla suunnitelleet, että Kirjavasta kirjasto muutetaan Lapin kirjastojen yhteiseksi blogiksi ja niinpä elokuvista kirjoittaminen on järkevää liittää tähän yhteyteen. Alusta tälle yhteiselle blogille on tarkoitus saada kuntoon marraskuun aikana ja sen jälkeen rinkiin kutsutaan muitakin kirjoittajia. Jatkuvaa projektia on kyllä myös musiikkiosaston fb-sivujen päivittäminen. Sinnekin olisi tarkoitus kehitellä jotain uutta.

Some-palveluja: Etherpadhan on käyttökelpoiseksi jo testattu. Voki vaikutti hauskalta pikaisesti kokeiltuna. Ammattikäyttöä en sille kyllä omaan työhöni liittyen keksinyt. Sumo-paint -palvelu kiinnostaisi kovasti ja kuvien editointia olisi mukava kokeilla. Jätän kokeilun paremmalle ajalle.

FB:n yksityisyysasetukset: Onhan näitä tullut tutkailtua tuon tuostakin. Nyt en löytänyt mitään muutettavaa, vaikka minulla taitaa olla vähän turhankin tiukat asetukset. Otan joku päivä ihan projektiksi ja käyn ajatuksen kanssa kaikki läpi. Mutta siihen pitää varata aikaa ja teen sen omalla ajalla.

1 kommentti: