tiistai 25. lokakuuta 2011

UNELMASIVU FACEBOOKISSA

Unelmasivuni on dynaaminen ja vuorovaikutteinen. Sivuilla on ehkä yksi luoja, mutta ne elävät vuorovaikutuksesta asiakkaiden kanssa. Esimerkiksi jos kerrotaan jostain tapahtumasta, voisi sivun kautta vaikkapa ilmoittautua. Asiakkaat voivat ideoida rakentavasti. Esimerkiksi gallupilla voisi kysyä asiakkaiden mielipiteitä. Lapset voisivat vaikka gallupilla kertoa mitä elokuvia minikinoon tilataan. Tässä kyllä toisaalta ehkä tarvittaisiin henkilökuntaa seuraamaan, ettei aina näytetä samoja leffoja… Kirjavinkkaajina toimisivat myös asiakkaat, ei pelkästään niin että työntekijät vinkkaavat asiakkaille. Jos lukupiiri toimisi osittain on-line -muodossa, myös kauempana asuvat voisivat osallistua. Pidän toisaalta tärkeänä myös ”live”-kokoontumisia. Myös teknisesti unelmasivuni toimivat kuin unelma! Kuvia ja videoita riittää, ja ne toimivat.

Luennon antina uutta minulle olivat eri tavat luoda Facebook-sivuja. Hienoa. Opin että voi ylläpitää työhön liittyviä FB-sivuja oman henkilöprofiilin kautta, ilman että henkilöllisyys näkyy asiakkaille. Näin henkilökohtaiset asiat ja työasiat pysyvät omissa paikoissaan. Kun laitan henkilöprofiiliini kuvan, sen näkevät vain kaverini. Parasta olisi jos työsivun ylläpitoprofiilikuva voisi olla eri – työrooliin sopiva - kuin mitä omassa henkilöprofiilissani käytän. Unelmasivussani eivät työasiat vyöry päälleni, kun ennen nukkumaanmenoa piipahdan katsomassa mitä kavereille kuuluu tai vaikka laittamassa lomakuvat esille. Vapaa-ajan asioiden erottelu helpottaa työhön keskittymistä. Tosin vapaa-ajan toiminnasta on usein mittaamatonta hyötyä työssä.

Toinen tapa on luoda yrityssivu olemassa olevalla sähköpostiosoitteella, ilman että luo profiilia. Mutta tässä voi olla toiminnallisuus rajattu, mikä ei oikein sovi unelmasivuun. Vai sopiiko? Tapauksesta riippuen sekin voi riittää.

Tarja

1 kommentti:

  1. Tuo lukupiirin toimiminen reaaliajassa kuulostaa mielenkiintoiselta ja teoriassa voisi koukuttaa joitakin kauempana asuvia osallistumaan vaikka sitten chatin välityksellä ellei osallistuja hallitse videopuheluviestintää. Pääsisivät syrjäkyläläisetkin osallistumaan kun tapahtumapaikalle on vaikeampi päästä pitkien matkojen takaa.
    Heli

    VastaaPoista