perjantai 21. lokakuuta 2011

Koukuttava Facebook-sivu?

Unelmien Facebook-sivu olisi sellainen, joka koukuttaisi ihmisen käymään siellä joka päivä. Jos yksikin päivä jäisi väliin, käyttäjästä tuntuisi, että ”mistähän jäin nyt paitsi?” Tällaisella sivulla pitäisi olla jotain niin mielenkiintoista, joka saisi käyttäjän tulemaan sinne. Itsellä tällaisia koukuttavia Facebook-sivustoja ovat olleet Farmville, joka on kylläkin peli, mutta joka on noussut maailmanlaajuiseen suosioon. Pelillä on miljoonia käyttäjiä ympäri maailmaa. Tällaisen pelin saaminen omalle Facebook-sivulle toisi varmasti paljon kävijöitä. Toinen itseäni koukuttavat Facebook-sivustot ovat erilaiset kirpputorisivut, joihin tulee myynti-ilmoituksia aktiivisesti. Siellä on pakko käydä useammankin kerran päivässä katsomassa, mitä siellä on tarjolla. Tietenkin myös aktiivinen ja mielenkiintoinen keskustelu toisi sivulle varmasti päivittäin paljon kävijöitä.
Unelmien Facebook-sivuilla olisi tietysti paljon aktiivisia käyttäjiä. Ei riitä, että sivuilla on paljon ”tykkääjiä” tai ”kavereita”, vaan käyttäjien pitäisi olla myös aktiivisia. Facebookissa on niin paljon erilaista toimintaa, että jos käyttäjä ei aktiivisesti seuraa tiettyä sivua, sivu varmasti hukkuu muuhun sälään. Silloin on turha tiedotella sivuilla mitään, kun se käyttäjältä jää huomaamatta.
Asiakkaat olisi hyvä saada jollakin tavalla aktiivisesti mukaan tuottamaan myös omaa sisältöä Facebook-sivuille. Mutta miten tähän päästäisiin? Olisi hyvä saada asiakkaat esimerkiksi tuomaan omia kirja-arvosteluja Facebookiin. Vaikea vain sanoa, että miten asiakkaat saataisiin tuottamaan omaa materiaalia Facebookiin. Ihmisillä voi olla myös sellainen käsitys, että sinne ei saisi tai kehtaa kirjoitella omia juttuja. Tietenkin voisi järjestää jonkun kilpailun, jolla ihmiset saataisiin aktivoitua tähän.
Kati Kolarista

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti