torstai 13. lokakuuta 2011

Kemin kirjaston facebooksivusto

Meillä on jo facebooksivusto, jossa on tällä hetkellä on 450 tykkääjää. Verrattuna johonkin suurempaan kirjastoon, määrä on ihan kiitettävä, mutta eihän se vielä tuhansia ihmisiä tavoita.
Sivuillamme on 7 keskustelijaa, joten se aktiivisten asiakkaiden määrä ei myöskään ole riittävä. Pääasiassa olemme kuitenkin tiedottaneet asioista, joten siinä mielessä tämä nettihiljaisuus on ymmärrettävää.

Kun kirjastoilla on tarve saada tietoa siitä, mitä mieltä palveluistamme ollaan ja onko kirjastopalveluilla vaikutusta tavallisten asiakkidemme elämään, niin tähän facebookia voisi valjastaa enemmän työkaluksi. Ehkä pienet kyselyt silloin tällöin voisi toteuttaa tätä kautta. Otanta ei tavoita kaikkia kävijöitä mutta antaisi ehkä perinteisten pareiversioiden lisäksi lisämaustetta ja tarjoaisi helpomman tavan klikkailla vastauksia.

Kun nyt laitoin itseni tuonne päivittäjäksi siviiliprofiilillani ja leikin sivustolla vähän enemmän, niin kyllä ne meidän tykkääjämme ovat yleensä muita kirjastolaisia. Suuri yleisö ei provosoidu kommentoimaan eikä tykkäilemään. Tarvitsemme siis lisää asiakkaita sivustolle. Pahasti vain olen jo facebookissa haistavinani, että nuoriso on jälleen kerran siirtymässä johonkin muualle keskustelemaan, kun me vanhat olemme tulleet paikalle.

Unelmasivustoa päivitetään säännöllisesti, sinne tuotetaan mielenkiintoista sisältöä, järjestetään jonkinlaisia kyselyjä ja kilpailuja, päivittäjinä toimivat mahdollismman monet henkilökunnastamme ja tuoretta sisältöä on aina odotettavissa. Asiallista asiaa pilkettä silmäkulmassa mieluummin kuin pömpöösiä virallisuutta. Kilpailuista voisi palkinnoksi antaa vaikka ilmaisia varauksia kirjoihin ja tärkeää olisi että ne palkinnot voisi hakea ihan fyysisestä kirjastosta. Entressen kirjaston sivuilla ollaan jo pitkällä näissä asioissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti