torstai 13. lokakuuta 2011

Unelmasivu FB:ssa

Unelmasivua tuskin koskaan saakaan mutta jos pääsisi mahdollisimman lähelle. Itse olen kevyiden, raikkaiden ja rentojen sivujen kannattaja. Ja kuvien merkitys on tärkeä, ei päivitystä ilman kuvaa! Myös huumoria kannattaa viljellä, toki tavallaan harkiten, mutta se piristää kummasti tekstiä ja tekee siitä mielestäni samalla paljon kiinnostavamman ja helposti lähestyttävämmän, jolloin sitä myös helpommin kommentoidaan ja peukutetaan. (Tosin tämä blogi on nyt ilman huumoria ja kuvia, tylsää:)) Päivitykset voisivat olla suhteellisen lyhyitä "iskuja" mutta silloin tällöin mukaan voisi laittaa pitempiä ja virallisempi juttuja. Sisältö voisi olla melkein mitä vain maan ja taivaan välillä. Kyllä kirjasto voi ja sen pitäisi osoittaa olevansa kiinnostunut kaikenlaisista asioista, eikä vain tyytyä ilmoittamaan mitä kirjastossa tai kirjastomaailmassa tapahtuu. Nimenomaan osallistumalla kirjasto saisi näkyvyyttä ja siitä varmasti innostuttaisiin.

Asiakkaiden kanssa olisi tehtävä yhteistyötä. Heiltä saa tietoa mikä kiinnostaa ja mikä näyttää kiinnostavalta ei-kirjastoammattilaisen silmissä. Mukana voisi olla kirjaston aktiivikäyttäjiä mutta myös sellaisia, jotka eivät kirjastoa käytä. Ja yhteistyöasiakkaiden tulisi olla eri ikäisiä, nuoria kiinnostavat eri asiat kuin keski-ikäisiä tai vanhuksia. Sivusta tulisi näin mahdollisimman monipuoliset ja sieltä löytyisi jokaiselle jotakin. Samalla sana leviäisi uusille ja samalla laajemmalle piireille, jolloin saisimme myös houkuteltua uusia käyttäjiä. Kyselylomake voisi olla yksi tapa, muttei ainoa tapa, saada selville mitä sivulla pitäisi olla että herättää kiinostusta. Toisaalta, kysely voi tässä tapauksessa olla hiemen kankea tapa saada esiin se mitä halutaan tietää. Jonkinlainen henkilökohtaisempi ote asiakkaiden kanssa olisi mielestäni tehokkaampaa. Heidän kanssaan voisi tavata säännöllisesti vaikka palaverin (virallinen tai epävirallinen) tms. merkeissä. Ja sähköposti (tai joku muu, esim. etherpad) mukaan myös, sielläkin voisi esittää ideoita, parannusehdotuksia jne. sitä mukaa kun tulee mieleen. Pääasia että yhteydenpito olisi alkuvaiheessa tarpeeksi tehokasta. Sitten kun sivut ovat pystyssä, yhteydenpito voi olla harvempaa mutta silloinkaan sitä ei kannata unohtaa.

1 kommentti:

  1. Kuvista: meillä Rovaniemellä on olemassa paljon kuvia ja varmaan tämän nettikoulun myötä tulee myös lisää kuvaajia, jotka ahkerasti kuvaa ja laittaa niitä esille. Kuvataito voi kuulua lähiaikojen joka iikan kouluttautumissuunnitelmiin. - Olen samaa mieltä kuin Marjo,että sos.media jokapäiväiseksi tai ainakin joka toinen päiväiseksi tehtäväksi.

    VastaaPoista