keskiviikko 26. lokakuuta 2011

Mieleiseni Rovaniemen kirjaston Facebook

Mieleisessäni Facebookissa on paljon toimintaa: toimintaa henkilökunnalle, joka kirjoittaa aktiivisesti joka viikko kiinnostavista asioista. Kun meitä on ainakin 15 kirjoittavaa henkilöä,johan on luettavaa viikon 6 päivälle.

Facebookissa on toimintaa asiakkaille, jotka vastailevat innokkaasti kysymyksiin, joita odotetaan kuten alueradion Kolmen suoraa. Henkilökunta kilpailee siitä, kuka tekee kiinnostavimmat kysymykset.

Hyllyille ei asiakakiden ole pakko mennä enää ollenkaan, kun kirja-, elokuva.-, musavinkkejä sataa jokaiseen makuun, siitä vaan varailemaan ja noutamaan ne sitten sopivasta kirjastosta.

Kirjaston Facebookista tulee monen ihmisen must-tapaamispaikka, jossa voi olla mukavasti samoista asioista kiinnostuneiden kanssa, kun aina löytyy kaveri kirjaston tuhatpäisestä tykkääjäjoukosta. Ajankohtaisia asioita voi seurata paremmin kuin paikkakunnan lehdestä (ehkei urheilua sentään), kun valppaat tykkääjät antavat linkkejä mielenkiintoisille uutis- ja harraste- ja kulttuurisivuille.

Kirjaston tapahtumalistaa luetaan innokkaasti ja kun olaan tutustuttu facebookissa kirjastoon, tekee mieli käydä paikan päällä katsomassa, minkäslainen paikka se on ja mitä mukavaa sieltä löytyy. No ainakin sitä kivaa henkilökuntaa, jolla onkin nyt juuri aikaa ihmisille, siinä sivussa näkyvät laittavan tavaroita paikoilleen. Hehän ne sieltä kuitenkin hakee, omasta järjestyksestään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti