torstai 27. lokakuuta 2011

Torstai terveiset Kittilästä

Päivä on ollut hyvin mielenkiintoinen, varsinkin kun olin ekakertaa "luennolla". Materiaalia oli linkeissä tosi paljon ja kaikki lähes uutta asiaa. Linkkeihin olisi ollut mukava päästä tutustumaan hieman etukäteen.

Pohdimme täällä millaisia wikejä voisimme tuottaa kirjastona, mistä tietäisimme paljon ja jota tietoa ei muualta välttämättä löydy? Kittilässä on paljon taiteilijoita Reidar, Junttila, Palsa jne. "Kittilän kirjaston taidewiki" sisältäisi tiedot heistä.

Igoogle vaikutti aluksi aika sekavalta jutulta. Mutta sivujen luonti ja blogien lisäys oli helppoa kun ensin ymmärsi sen idean. Mutta meitä jäi askarruttamaan mihin igooglea on tarkoitus käyttää. Googlefanihan kyllä on mielissään että yhdellä kirjautumisella voi päästä sähköpostiin, lukemaan mieliblogeja ja nähdä uusimmat uutiset ja sään. Vaatii se kyllä aika paljon totuttelua. Selaimen suosikkipalkkeihinhan sitä on ruukannut ennen kaikki semmoiset osoitteet tallentaa ja käyttää niitä. Tai sitten olen ymmärtänyt väärin koko igooglen idean.

Creativecommon-lisenssit menivät kyllä aika ohi. Luin mitä ne tarkoittavat mutta ne ei oikein vielä auennut.

Youtube-videoiden käyttöä kirjaston sosiaalisessa mediassa herätti miellä paljon ideoita. Jos kirjastolla olisi mahdollisuus tallentaa satutuokiot, kirjavinkkaukset ja muut kirjaston tapahtumat, niin niitähän olisi mukava tarjota elävänäkuvana nähtäväksi nettiin. Tekijänoikeusasiat pitäisi vain selvittää tosi hyvin. Kaikilta henkilöiltä joita kuvissa näkyy pitäisi saada lupa. Ja miten se menikään elokuvanmääritelmä? Nämä kaikki vaikuttavat aika monimutkaiselta ja ei varmaan hoksi edes ajatella kaikkia "lupa-asioita" mitä siihen liittyy.

Tällaisilla mietteillä liikkeellä
Riitta Pantsar
ps.Jäikös joku kotitehtävä tekemättä?

1 kommentti:

  1. Hei Riitta,

    iGooglen tarkoitus on tuoda samaan yhteyteen muuten eri paikoissa sijaitsevat mielenkiintoisuudet. Itselläni on iGoogle nimenomaan työkäytössä; se on aina aloitussivuna, kun avaan nettiselaimen. Pääsen lukemaan kirjastoalan ajankohtaisuudet, ja muita työhöni liittyviä uutisia ja blogikirjoituksia kätevästi; säästää aikaa, kun ei tarvitse erikseen hakeutua 10 eri blogille lukemaan miten vaikkapa eri hankkeet ovat edistyneet.

    Creative Commons -lisenssien avulla voi säätää tekijänoikeuksia tuottamaansa verkkomateriaaliin, kuten vaikkapa verkkogalleriaan lataamiinsa kuviin.

    VastaaPoista